
Ingrediënten
- 275 g meergranenrijst
- 425 g black eyed bonen
- 200 g zwarte bonen
- 150 g mais
- 15 g koriander
- 25 g bieslook
- 1 limoen (schoongeboend)
- 1 el olijfolie knoflook/chilipeper
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik
- Doe ondertussen de black eyed bonen, zwarte bonen en mais in een zeef. Spoel af en laat uitlekken Snijd de koriander en bieslook fijn.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kom en voeg de knoflook/ chili-olie en komijn toe. Klop tot een dressing en breng eventueel op smaak met zout.
- Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.
Combinatietip:
Lekker bij een kip-ananassalade.