
Ingrediënten
- 4 maiskolven
- 500 g cherrytomaten
- 1 zoete ui
- 1 el rodewijnazijn
- 3 el olijfolie
- 100 g roomkaas
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout. Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en 2 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de rest van de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.
- Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue. Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.
Variatietip:
Deze salade is lekker zoet en daarom ook geschikt voor kinderen (maar dan zonder chilipeper). Besprenkel eventueel met wat limoensap voor een fris accent.