Sa­la­de van oven­ge­droog­de to­ma­ten

Ingrediënten

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vleestomaten in 5 plakken en halveer alle overige tomaten. Verdeel alle tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Pers de knoflook en meng met 3 el olie, de suiker en oregano. Besprenkel de tomaten hiermee. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat de tomaten 15 min. afkoelen. Bewaar het vrijgekomen vocht.
  3. Verdeel de sla over een schaal. Klop een dressing van het tomatenvocht, de rest van de olie en de balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de lauwwarme tomaten over de sla en besprenkel met de dressing.

Bewaartip:

Ovengedroogde tomaten kun je, onder een laag olijfolie en met eventueel een geperste teen knoflook, in een afgesloten pot een week in de koelkast bewaren.

One Comment

Leave a Reply